Szeretnék bemutatni mindenkinek egy sokak által nem ismert fogproblémát, a saverózió által okozott fogzománc kopást.
Mi is az a saverózió?
A saverózió kialakulását leggyakrabban a magas savtartalmú ételek és italok /gyümölcsök,szénsavas üdítőitalok,borok/ fogyasztása okozza.A savakkal való érintkezés után a fogzománc felszíne felpuhul, aminek a következtében dörzsölésre /mindennapi fogmosás/ könnyen sérülhet.
Ha bárki úgy látja a fogain, hogy a metszőéleknél üvegesek vagy áttetszőek és/vagy időnként enyhe,netán erősebb fájdalmat érez hideg vagy forró ételek/italok fogyasztásánál, akkor mindenképp forduljon orvoshoz, de ha mégis úgy dönt valaki,hogy mellőzi a fogorvost, mindenképp használjon napi rendszerességgel Sensodyne Pronamel fogkrémet,amit kifejezetten a saverózió által okozott panaszokra fejlesztettek ki.
Saverózió megelőzése
Mindenkinek ajánlom a Sensodyne Pronamel fogkrémet,ami segít megvédeni a fogakat a saverózió káros hatásaitól, mert kifejezetten erre fejlesztették ki. Kicsi többet erről a fogkrémről, mitől több, mint a hagyományos társai.
Magas a fluorid tartalma- ami ellenállóbbá teszi a fogak felszínét a savas hatásokkal szemben
Rendkívül alacsony a dörzsölő hatása- más fogkrémekkel szemben csökkenti annak az esélyét, hogy dörzsölés /fogmosás/ közben a felpuhult zománc lejöjjön a fogfelszínéről.
Semleges pH érték- a fogzománc oldódása, felpuhulása ph 5.5 alatti savas értéknél következik be.
| Ételek,italok | ph érték | Eróziós potenciál |
| Szóda | 5.3 | Alacsony |
| Sör /világos/ | 4.4 | Alacsony |
| Sör /keserű/ | 3.9 | Alacsony |
| Szénsavas üdítők | 2.5 | Közepes |
| Szénsavas narancs | 2.9 | Közepes |
|
Fehérbor |
3.7 | Közepes |
|
Almalé |
3.3 | Magas |
| Grapefruit | 3.2 |
Magas |